Immuunsysteem in het nieuws

 

Overal in het nieuws lees ik tegenwoordig hoe belangrijk het is om gezond en fit te blijven. Boris Johnson heeft ‘het licht’ gezien en start verschillende gezondheidscampagnes en verbiedt overdag reclames voor ongezonde voeding. Het RTL nieuws kopt met de mededeling dat overgewicht immuunsysteem ontregelt.

Maar… weten we dit niet al jaren (eeuwen)!? Waarom komen feiten dan nu in het nieuws alsof we er sinds kort pas achter zijn gekomen?

Waarom moet er altijd eerst iets ergs gebeuren, wil nieuws aanslaan?

Zoals in het verkeer pas drempels komen, nadat er een ongeluk is gebeurd…

Gelukkig zijn veel mensen zich hier al wel al jaren bewust van en proberen zij gezond te eten, veel te bewegen en voldoende ontspanning te zoeken voor een leefstijl die in balans is en een sterk immuunsysteem die heel wat aankan.

Toch schrijf ik hier boven ‘proberen’ omdat het in deze maatschappij verdomde moeilijk is om deze leefstijl ook daadwerkelijk uit te voeren! Onze beroepen zijn veelal zittend, we worden totaal niet aangemoedigd om te bewegen, overal is reclame voor lekker eten en op iedere hoek van de straat zijn lekkernijen te koop. 80% van de voedingsmiddelen in de supermarkt zijn bewerkte producten en barsten van de suikers en verzadigde vetten. Daarnaast is het doorbreken van gewoontes echt heel erg lastig.

Ben je je nu bewust van de voordelen van die gezonde leefstijl en wil je dit op een leuke en leerzame manier gaan toepassen, dan help ik je graag.

 

Scroll to top