Middel erger dan de kwaal?

Met grote verbazing lees ik de laatste tijd het nieuws. Ik heb besloten dit niet meer dagelijks te doen, want de kans dat het mijn positieve stemming beïnvloed is namelijk aanwezig..
Zo las ik een paar dagen geleden het nieuws over de medicatie die Trump krijgt om zijn oude, versleten en verbruikte lijf weer op te lappen. De ene cocktail tegen het virus, de volgende tegen ontstekingen en weer een andere voor zijn immuunsysteem. Waarom geen leefstijladvies? Eet gezond, beweeg voldoende! Door aanpassingen in je voeding kun je prima ontstekingen in je lichaam onderdrukken, waarom gooien we er liever allemaal synthetische medicijnen tegen aan?
EET GEZOND, GEVARIEERD EN ONBEWERKTE PRODUCTEN!

Ook het gebruik van de mondkapjes… Ik begrijp volkomen dat dit mensen in bijvoorbeeld supermarkten een prettig gevoel geeft. En het is ook prima om een half uurtje zo’n ding op te doen tijdens je boodschappen. Maar een hele dag je eigen koolzuurgas inademen? Even een kort ‘ademhalingslesje’: normaal gesproken adem je frisse lucht in, deze bestaat voornamelijk uit stikstof (78%) en zuurstof (20%). De zuurstof wordt in je bloed opgenomen en je ademt weer andere lucht uit; namelijk Stikstof (78%), zuurstof (16%) en koolstofdioxide (4 %). Dit betekent dat je, wanneer je een mondkapje draagt, minder zuurstof en meer Koolstofdioxide inademt. Hierdoor kun je je suf gaan voelen, sneller gaan ademhalen en iets minder gaan horen. Verder kan het naast deze effecten ook duizeligheid, verwarring en een gevoel van ademnood bij langere blootstelling veroorzaken. Uiteindelijk kan men bewusteloos raken. Vanaf een concentratie van 5% kunnen ook paniekaanvallen voorkomen, door de invloed van kooldioxide op de amygdala.
Zo zie ik meer maatregelen, waarvan ik bang ben dat het middel erger is dan de kwaal.

Scroll to top