Mindful Buitensport

Door Stapper Mindful buitensport
Ontspanning door Inspanning

5-weekse training – start 22 juni 2019 09:00 – 10:30 uur
Locatie: 
splitsing De Bark/Het Jaagpad/De Gondel in Baarn (over het bruggetje, op het voetbalveldje).

 

Ontspanning door inspanning?
Ja, daar geloof ik zeker in. Het is heerlijk als het me lukt om tijdens een uurtje sporten of bewegen mijn hoofd leeg te krijgen en echt even in het hier en nu te zijn.

Al meer dan 6 jaar geef ik wekelijks bootcamp- en spinninglessen. Daarnaast volg ik momenteel de opleiding tot leefstijlcoach en heb ik afgelopen jaren verschillende trainingen gevolgd op het gebied van mindfulness.

Steeds vaker train ik zelf mindful. Dat betekent vooral: heel bewust bezig zijn met je lijf, je doelen en met aandacht voor de omgeving. Dat uurtje staat dan in het teken van het hier en nu.

Mindful sporten levert mij veel op en dit wil ik graag delen met anderen. Daarom heb ik besloten het uit te werken tot een 5-weekse training voor iedereen die graag wil kunnen ontspannen door inspanning.

Wat houdt deze 5-weekse training in?

 • 5 zaterdagochtenden intensief sporten/bewegen (ieder op zijn eigen niveau)
  22, 29 juni en 6, 13 en 20 juli 2019 van 09:00 - 10:30 uur
 • Mindfulness-oefeningen tijdens de lessen
 • Meditatie-oefening aan het einde van de les
 • Opdrachten voor thuis (ongeveer 2 uur per week)

Waarom mindful sporten/bewegen?
Bij mindful sporten/bewegen ben je je bewust van je lichaam, je gevoelens, gedachten en je omgeving. Je leert zonder oordeel en zonder je af te laten leiden te focussen op waar je op dat moment mee bezig bent: trainen. Je traint niet alleen je lijf, maar ook je aandacht.

Je traint je conditie en leert daarbij je ademhaling bewust in te zetten. Een betere conditie zorgt voor meer ruimte in je hoofd en geeft je de energie die jij nodig hebt om veerkrachtig en met eigen regie te kunnen leven. Ook train je je kracht waardoor jij sterker wordt, zowel lichamelijk als mentaal. Als je jezelf krachtig voelt, straal je zelfverzekerdheid uit en ben je in staat om bewuste keuzes te maken.

Bij mindful sporten/bewegen maak je je hoofd leeg, en niet je lichaam! Je voelt je na een training juist opgeladen en relaxed.

Naar BUITEN!
De mindful training vindt altijd buiten plaats. Door buiten te zijn treden er een aantal superpositieve effecten op, waar we dankbaar gebruik van maken. Ook als het regent gaat de training gewoon door.

Voor wie?
Iedereen die zelfstandig kan lopen en bewegen kan meedoen met deze training, ongeacht je sportniveau.
Zowel de fanatieke geoefende sporter als de beginner kan deelnemen. Alle oefeningen worden namelijk per persoon op niveau aangepast.
Verwacht geen zweverige les, maar een pittige work-out waarbij je leert om in het hier en nu te zijn.

Wat neem ik mee?

 • Sportkleding heb je aan, inclusief sportschoenen
 • Handdoek
 • Flesje water (minimaal 0,5 liter)
 • Fleecedekentje of warme trui (als het nog fris is)
 • Zorg dat je vooraf niet te veel hebt gegeten, een licht ontbijt met bijvoorbeeld yoghurt met fruit en/of noten is het advies.

Locatie:
We trainen op en rond het voetbalveldje bij de Eemerwaard. Een prachtig natuurgebied met veel verschillende weidevogels. Om hier te komen ga je naar de splitsing van De Bark/De Gondel/Het Jaagpad in Baarn en loop je het bruggetje over.

Kosten:
Deelname aan deze 5-weekse training kost €60,00 per persoon. De training gaat door vanaf 6 deelnemers met een max van 12 deelnemers.

Aanmelden of meer informatie? danielle@door-stapper.nl

 

Scroll to top