Bedrijven

Komt jouw organisatie of bedrijf ook Door Stappen!?

Investeren in jouw medewerkers kent alleen maar voordelen: Ze raken gemotiveerder, werken efficiënter en worden breder inzetbaar. Daarnaast zijn gezonde medewerkers minder ziek; wat direct de investering terugbetaald.

Het regeerakkoord stimuleert werkgevers en werknemers om in de arbeidsvoorwaarden meer ruimte in te bouwen voor ‘een leven lang leren’, zodat werkenden productief en gezond kunnen blijven werken tot aan hun AOW-gerechtigde leeftijd.

Door Stapper kan verschillende producten op maat leveren aan bedrijven:

 • Leefstijlcoaching voor medewerkers (1 op 1)
  Een vitale en gezonde medewerker is enthousiast, staat stevig in zijn schoenen en kan tegen een stootje. Hij of zij is zelfverzekerd en in balans, maakt onbewust de juiste keuzes en motiveert zijn of haar collega's. Een coaching traject duurt doorgaans tussen de 3 en 6 maanden. Daarin werken we actief aan verschillende gezondheids-doelen; denk hierbij aan conditie, vitaliteit, stress en ontspanning, gezonde voeding en planning. We doorbreken patronen en zorgen ervoor dat de werknemer weer volledig in zijn of haar kracht komt. Leefstijlcoaching is erg  goed inzetbaar voor medewerkers die overspannen zijn (of dreigen te raken) of tegen een burn-out aan zitten.

 

 • WORKSHOPS, LEZINGEN EN PRESENTATIES:

  Gezondheid en Leefstijl:
  Tijdens interactieve workshops of presentaties krijgen de medewerkers inzicht in wat nodig is voor een gezonde leefstijl. Verschillende onderwerpen kunnen belicht worden zoals voeding, bewegen, stress of slapen. Graag vertel ik over het verband tussen darmen en hersenen en informeer ik over hoe je door middel van het maken van kleine aanpassingen in voeding en bewegen een helderder hoofd krijgt.

  Durftevragen Sessies: Danielle is een 'Durftevragen' begeleider. Tijdens deze sessies gaan we uit van de overvloed die er is in de wereld. Overvloed aan kennis, netwerken, materialen, middelen, mogelijkheden... Door te leren de juiste vragen te stellen, gaat er een wereld open! Een enorm leuke sessie om met jouw medewerkers te doen!

 

 

 • SPORTIEF EN GEZOND BEDRIJFSUITJE
  Door mijn jarenlange ervaring in de evenementen en reis wereld weet ik wat er voor nodig is om een volledig verzorgde dag te organiseren.  Ik kan de dag geheel verzorgen naar wens, of laat je verassen!

 

 •  STUDIEDAG LEEFSTIJL
  Voor jouw bedrijf of organisatie vul ik een op maat samengestelde studiedag samen waarin de medewerkers kennis opdoen over het belang van een gezonde leefstijl. Medewerkers worden actief meegenomen in verschillende workshops, presentaties en beweegmogelijkheden. Door te leren om zelf energie op te wekken en het vast te houden (in plaats van leeglopen!) kunnen werknemers ook meer positieve energie leveren in hun functie.

 

 •  STAPPER-PLAN
  Ik neem jouw werknemers in groepjes mee in een STAPPER-PLAN om gedragsdoelen uit te voeren.

 

 • NUDGING:
  Voor jouw bedrijf maak ik een 'Nudge-plan' en kan ik desgewenst deze uitvoeren. Het gaat hier om Nudges waarmee we ervoor zorgen dat de medewerkers onbewust de gezondere keuze maken. Denk daarbij aan vaker de trap pakken, een goede werkhouding, een stuk fruit ipv een koekje, regelmatig bewegen en een gezonde lunch.  Nudges zijn kleine aanpassingen waardoor de gezondere keuze, duidelijker, leuker, mooier of interessanter wordt gemaakt. Om tot een gewenst Nudge Plan te komen, kom ik het bedrijf bekijken en ga ik in gesprek met de medewerkers.

Zet een Stap

Scroll to top