Mindful Buitensport

Door Stapper Mindful buitensport
Ontspanning door Inspanning

5-weekse training - nieuwe data volgen snel! INTERESSE? mail mij danielle@door-stapper.nl

Deze 5 -weekse training geef ik ook aan organisaties en bedrijven - op locatie. Neem contact op voor meer info.

Wat houdt deze 5-weekse training in?

  • 5 keer intensief sporten/bewegen (ieder op zijn eigen niveau)
  • Mindfulness-oefeningen tijdens de lessen
  • Meditatie-oefening aan het einde van de les
  • Opdrachten voor thuis (ongeveer 2 uur per week, niet verplicht!)
  • 1 terugkom-moment waarbij al het geleerde nog eens wordt doorgenomen en waarbij we kijken naar hoe jij mindfulness kunt blijven toepassen in het dagelijks leven

Waarom mindful sporten/bewegen?
Bij mindful sporten/bewegen ben je je bewust van je lichaam, je gevoelens, gedachten en je omgeving. Je leert zonder oordeel en zonder je af te laten leiden te focussen op waar je op dat moment mee bezig bent: trainen. Je traint niet alleen je lijf, maar ook je aandacht.

Je traint je conditie en leert daarbij je ademhaling bewust in te zetten. Een betere conditie zorgt voor meer ruimte in je hoofd en geeft je de energie die jij nodig hebt om veerkrachtig en met eigen regie te kunnen leven. Ook train je je kracht waardoor jij sterker wordt, zowel lichamelijk als mentaal. Als je jezelf krachtig voelt, straal je zelfverzekerdheid uit en ben je in staat om bewuste keuzes te maken.

Bij mindful sporten/bewegen maak je je hoofd leeg, en niet je lichaam! Je voelt je na een training juist opgeladen en relaxed.

Naar BUITEN!
De mindful training vindt altijd buiten plaats. Door buiten te zijn treden er een aantal superpositieve effecten op, waar we dankbaar gebruik van maken. Ook als het regent gaat de training gewoon door.

Voor wie?
Iedereen die zelfstandig kan lopen en bewegen kan meedoen met deze training, ongeacht je sportniveau.
Zowel de fanatieke geoefende sporter als de beginner kan deelnemen. Alle oefeningen worden namelijk per persoon op niveau aangepast.
Verwacht geen zweverige les, maar een pittige work-out waarbij je leert om in het hier en nu te zijn en te dealen met emoties.

Wat neem ik mee?

  • Sportkleding heb je aan, inclusief sportschoenen
  • Handdoek
  • Flesje water (minimaal 0,5 liter)
  • Fleecedekentje of warme trui (als het fris is)
  • Zorg dat je vooraf niet te veel hebt gegeten

Ontspanning door inspanning?

Al meer dan 6 jaar geeft Danielle wekelijks bootcamp- en spinninglessen. Daarnaast is zij afgestudeerd als  leefstijlcoach en heeft ze afgelopen jaren verschillende trainingen gevolgd op het gebied van mindfulness.

Steeds vaker traint Danielle zelf mindful. Dat betekent vooral: heel bewust bezig zijn met je lijf, je doelen en met aandacht voor de omgeving. Dat uurtje staat dan in het teken van het hier en nu.

Mindful sporten levert haar veel op en zij dit wil ik graag delen met anderen. Daarom heeft Danielle besloten dit uit te werken tot een 5-weekse training voor iedereen die graag wil kunnen ontspannen door inspanning.

De eerste twee  trainingen zijn inmiddels een feit! In juni en juli en in oktober hebben de eerste zeer succesvolle trainingen plaatsgevonden. Lees hier de reviews:  www.door-stapper.nl/home-page/contact/reviews/

Locatie:
We trainen op en rond het voetbalveldje bij de Eemerwaard. Een prachtig natuurgebied met veel verschillende weidevogels. Om hier te komen ga je naar de splitsing van De Bark/De Gondel/Het Jaagpad in Baarn en loop je het bruggetje over.

Kosten:
Deelname aan deze 5-weekse training inclusief terugkomdag kost €65,00 per persoon (incl. btw). De training gaat door vanaf 6 deelnemers met een max van 10 deelnemers.

Aanmelden of meer informatie? danielle@door-stapper.nl

 

Scroll to top