Mindful Buitensport

Door Stapper Mindful buitensport
Ontspanning door Inspanning

IEDERE DINSDAG OCHTEND van 9:00 – 10:00 uur GROENEVELD BAARN 

Ontspanning door inspanning
Bewegen is goed voor je. Dat weet iedereen. Maar waarom eigenlijk? Hieronder een korte opsomming:
1) verbranding calorieën 2) verbetering metabolisme 3) stress vermindering en beter humeur 4) sterker hart door betere bloedsomloop 5) versterkt je immuunsysteem
6) verouderingsproces wordt vertraagd 7) door meer zuurstof in hersenen beter geheugen
8) meer energie 9) sterke botten en spieren 10) meer ontspanning.

Door actieve inspanning te leveren, kun je ook beter ontspannen. En ontspanning is nodig. Voor je lijf en voor je hoofd. In een ontspannen (stressvrij) lichaam worden voedingsstoffen veel beter opgenomen (ze worden niet verslonden door de stress) en zul je je snel fit, energiek en in balans voelen.

Wat is Mindful Trainen? Dat betekent vooral: heel bewust bezig zijn met je lijf, je doelen en met aandacht voor de omgeving. Dat uurtje staat dan in het teken van het hier en nu.

Wat houdt Mindful Buitensporten in?

  • Elke dinsdagochtend van 9 tot 10 uur training in Groeneveld Baarn. (start voor het kasteel)
  • Intensief trainen, waaronder kracht, uithoudingsvermogen, explosiviteit en conditie.
  • Mindfulness-oefeningen tijdens de lessen, tussen de oefeningen door.
  • Deze lessen zijn geschikt voor ieder niveau. Iedere oefening kan namelijk worden aangepast op niveau. Een basisconditie is niet nodig.
  • Meditatie-oefening aan het einde van de les

Waarom mindful sporten/bewegen?
Bij mindful sporten/bewegen ben je je bewust van je lichaam, je gevoelens, gedachten en je omgeving. Je leert zonder oordeel en zonder je af te laten leiden te focussen op waar je op dat moment mee bezig bent: trainen. Je traint niet alleen je lijf, maar ook je aandacht.

Je traint je conditie en leert daarbij je ademhaling bewust in te zetten. Een betere conditie zorgt voor meer ruimte in je hoofd en geeft je de energie die jij nodig hebt om veerkrachtig en met eigen regie te kunnen leven. Ook train je je kracht waardoor jij sterker wordt, zowel lichamelijk als mentaal. Als je jezelf krachtig voelt, straal je zelfverzekerdheid uit en ben je in staat om bewuste keuzes te maken.

Bij mindful sporten/bewegen maak je je hoofd leeg, en niet je lichaam! Je voelt je na een training juist opgeladen en relaxed.

Naar BUITEN!
De mindful training vindt altijd buiten plaats. Door buiten te zijn treden er een aantal superpositieve effecten op, waar we dankbaar gebruik van maken. Ook als het regent gaat de training gewoon door.

Voor wie?
Iedereen die zelfstandig kan lopen en bewegen kan meedoen met deze training, ongeacht je sportniveau.
Zowel de fanatieke geoefende sporter als de beginner kan deelnemen. Alle oefeningen worden namelijk per persoon op niveau aangepast.
Verwacht geen zweverige les, maar een pittige work-out waarbij je leert om in het hier en nu te zijn.

Wat neem je mee?

  • Sportkleding heb je aan, inclusief sportschoenen
  • Handdoek, evt een matje (dat vies mag worden)
  • Flesje water (minimaal 0,5 liter)
  • Fleecedekentje of warme trui (als het nog fris is)
  • Zorg dat je vooraf niet te veel hebt gegeten, een licht ontbijt met bijvoorbeeld yoghurt met fruit en/of noten is het advies.

Locatie:
We trainen in het bos van Groeneveld. Je kunt hier gratis parkeren en de locatie is ook goed per fiets bereikbaar vanuit Baarn / Soest / Eemnes. We spreken af vóór kasteel Groeneveld.

CORONA INFORMATIE: Bij de lessen houden we met gemak 1,5 meter afstand. Indien er meer dan 4 deelnemers zijn verdelen we de groep in meerdere groepen die op afgebakende velden de oefeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast is er voldoende ventilatie!

Kosten:
De eerste les is een proefles en is gratis! Hier kun jij kijken of Mindful Buitensporten wat voor jou is. Hierna kun je kiezen uit verschillende opties:

10 ritten kaart: €75,00
Halfjaar abonnement: €175,00
Jaarabonnement: €300,00

Aanmelden of meer informatie? danielle@door-stapper.nl

 

 

Scroll to top