Skip to content

Afvallen

De helft van de Nederlanders van 18 jaar of ouder heeft overgewicht.

Niet zo gek, gezien de maatschappij waarin wij leven. We zitten (te) veel, overal en altijd is er (bewerkte) voeding beschikbaar, de druk is erg hoog en het Nederlandse motto ‘gezelligheid kent geen tijd’ staat gelijk aan lekker ongezond eten en drinken.

Afvallen
De voordelen van een gezond gewicht

voorkom klachten en ziektes

 

Toch voelen wij ons is een lichaam met een gezond gewicht veel fijner.

Overgewicht geeft daarbij veel kans op allerlei klachten en ziektes. Denk hierbij aan diabetes, hart en vaatziekten, slapeloosheid, overgangsklachten, slijtage van gewrichten, verminderde vruchtbaarheid, menstruatieklachten, galstenen, vervette lever, verhoogde kans op kanker, depressie, beroerte, angststoornissen en verminderde longfunctie.

Wil jij graag kilo’s kwijt?

Weer in de ene broek passen van een aantal jaar terug? Weer achter je (klein) kinderen aan kunnen rennen? Wil jij van jouw diabetes of slaap medicatie af? Wil je je weer energiek, fit en mooi voelen?

Een leefstijlcoach kan jou daarbij helpen.
 
Tijdens het coaching traject meten en wegen wij bij iedere afspraak. Tevens ga je tijdelijk een eetdagboek bijhouden, zodat wij samen kunnen kijken naar jouw voedingspatroon. Aan de hand van gerichte opdrachten met werkbladen ga jij aan de slag om jouw gedrag te veranderen. Zo dat jij jouw doelen kunt behalen.
Bij een leefstijl coaching traject waar het doel afvallen is, kijken we naar meer dan enkel calorieën en beweging. Het gaat om het totaalplaatje.
 
 
“En de eindstand…. 76,4 kg. Precies 18 kilo kwijt toen ik begon!”
appje van cliënt. 30-12-2023
Afvallen
Stap voor stap naar een gezonde leefstijl

Leefstijl Coaching Traject

Tijdens een leefstijl coaching traject gaan we in stappen en doelgericht te werk. Doorgaans duurt een traject tussen de 4 maanden en 1 jaar waarbij we tussen de 6 en 12 afspraken van 1,5 uur houden. Tijdens iedere afspraak wordt er gewogen en gemeten. Gedurende het traject werken we aan de hand van werkbladen en houd jij ook tijdelijk een eetdagboek bij. Naast de thema’s voeding en beweging, kijken we ook naar andere pijlers van  positieve gezondheid. Het is belangrijk dat jij lekker in je vel zit en daarbij zijn onder andere sociale contacten, slaap, je mentale welbevinden en de mate van (kunnen) ontspannen van groot belang.

 

Van ongezond gedrag naar gezond leven

de transformatie van leefstijl coaching

Bij leefstijl coaching gaat het om verandering van jouw gedrag.
Die gedragsverandering moet bij jou passen. Op den duur wordt dit ‘nieuwe gedrag’ eigen en hoef je er geen moeite meer voor te doen of er over na te denken.

Het gaat dus niet om het volgen van een dieet, waarbij je (vaak kortstondig) veel afvalt. Met een leefstijlcoach verander je een aantal aspecten in jouw doen en laten, waardoor je langzaam maar gestaag zult afvallen en ook jouw gewenste gewicht makkelijk kunt behouden.

Wil jij meer over mij weten?

Afvallen

Stuur me gerust een mailtje
Of bel me even!