Skip to content

Voedingsdeskundige

De laatste jaren heb ik mij steeds meer verdiept in de werking van voeding. Wat doet dat eigenlijk met ons? Het is belangrijk om te eten, want voedsel geeft ons energie.

Voedingsdeskundige

Maar er is een groot verschil tussen ‘voeden’ of ‘vullen’. Met een gebalanceerde voeding zorgt ons lichaam ervoor dat de belangrijke voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, sporenelementen onze cellen bereiken. Vitaminen bijvoorbeeld, worden alleen maar goed opgenomen als er ook voldoende gezonde vetten aanwezig zijn.

Als wij onszelf alleen maar vullen met leeg voedsel, zal ons lichaam op de overlevingsstand gaan staan, met alle gevolgen van dien. Ik zie regelmatig dat mensen met overgewicht juist ‘ondervoed’ zijn. 

Je hormonen reageren ook op de voeding die jij binnenkrijgt. Is dit te eenzijdig of veel te suikerrijk, dan raken jouw hormonen uit balans. Verschillende hormonale klachten kunnen dan optreden.

Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in onze ‘hersen-darm as’. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat onze hersenen in directe verbinding staan met onze darmen. Een gezonde darmflora, zorgt ook voor een gezonde werking van de hersenen. Wanneer die darmflora uit balans is, is de kans op ‘hersenziektes’ zoals depressies, alzheimer, Parkinson en schizofrenie. Maar ook het gevoel van een ‘wolkenhoofd’ te hebben, je moeilijk kunnen concentreren of snel dingen vergeten, kunnen wijzen op een verstoord microbioom (de bacteriën in de darmen). 

Voedingsdeskundige
Voedingsdeskundige

Als voedingsdeskundige geef ik advies over de samenstelling van de producten bij ‘The Farm Kitchen en schrijf ik korte BLOGS over voeding. 

Persoonlijke aanpak voor gezonde leefstijlverandering

Coaching en workshops door voedingsdeskundige

Tijdens coaching gesprekken bij leefstijlverandering kijk ik goed naar jou als individu. Wat heeft jouw lichaam nodig om goed te functioneren? In enkele gevallen raad ik een dieet aan (bij specifieke ziektes of aandoeningen), maar doorgaans kijken we samen naar het gehele voedingspatroon en de samenstelling van koolhydraten, vetten en eiwitten. Ook kijken we naar de verhoudingen van vitaminen, mineralen en sporenelementen. Het is vooral belangrijk dat jij lekker, voldoende en goed kunt blijven eten, zodat je een voedingspatroon ontwikkelt wat bij jou past en wat je kan blijven volhouden.

Als voedingsdeskundige geef ik workshops en lezingen over onderwerpen die met voeding te maken hebben. Een aantal voorbeelden:

  • Suiker
  • Plant Based Food
  • Hersen-darm as
  • De invloed van voeding op je hormonen
  • After lunch dip?
  • Vet belangrijk!

Wil jij meer over mij weten?

Voedingsdeskundige

Stuur me gerust een mailtje
Of bel me even!